Hoe lang duurt het voordat mijn Energetix magneetsieraad gaat werken?
Antwoord:
Sommige mensen voelen meteen of binnen enkele dagen de positieve werking.
Bij andere  mensen kan het soms iets langer duren, 2 a 3 weken. Dit heeft te maken met verschillende factoren. 
De een leeft gezonder of heeft meer klachten als de ander en het lichaam kan niet alles tegelijkertijd aanpakken. Water drinken, een normaal voedingspatroon en het sieraad blijven dragen blijft elke dag weer belangrijk voor een optimale werking.
In het algemeen merkt men de werking van het sieraad als eerste aan meer energie en een beter algemeen gevoel, je voelt je “lekkerder in je vel.”

 

Kunnen Energetix magneetsieraden een negatief effect hebben?
Antwoord:
In een zeldzaam geval kan men zich licht onwel voelen. Dit stopt als u een glas water drinkt of als u het sieraad afdoet.
U kunt ook de draagtijd van het sieraad langzaam opbouwen. De eerste dag draagt u het 8 x een kwartiertje, tweede dag
8 x een half uur, derde dag 8 x een uur met tussenpozen. Vaak kan men op de vierde dag het magneetsieraad 8 uur aan een gesloten
dragen. 

Waarom voel ik geen verschil?
Antwoord:
Daar zijn verschillende redenen voor. 
In negen van de 10 gevallen drinkt men onvoldoende water.  Wij raden aan om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken.
Magneet therapie is niet bedoeld om alleen nu en dan toe te passen. Ook mag u het sieraad 24 uur dragen, maar u kunt  er ook voor kiezen om het sieraad alleen overdag te dragen.  Luister naar uw eigen lichaam.  Als het goed voelt is het oké. Als het niet goed voelt dan meer water drinken!
Als u geen specifieke klachten heeft, zult u mogelijk in uw beleving geen veranderingen merken. 
Het magneetsieraad werkt echter ook beschermend tegen de schadelijke gevolgen van onder andere mobiele telefoons en tegen de straling (elektrosmog) van huishoudelijke apparatuur en computers.
Magneten kunnen ook mentaal effect op u hebben. U kunt zich bijvoorbeeld beter concentreren of maakt zich niet meer zo druk.
Effecten van de magneetwerking  zijn afhankelijk van de persoon. 

 

Kan ik mijn Energetix magneetsieraad dragen tijdens het douchen of in bad gaan?
Antwoord:
Onze magneetjes zijn in de sieraden gelijmd, net zoals een aantal swarovski kristallen. Daarom raden wij af om de sieraden te dragen onder de douche, in het zwembad, tijdens zwemmen in zee of tijdens nat huishoudelijk werk.
De Energetix SportEX armbanden mogen wel nat worden en zijn hier wel voor geschikt.
 
 
Hoe moet ik mijn Energetix magneetsieraad verzorgen?
Antwoord:
Gebruik onze “polishing” doek om uw sieraden schoon te maken. Met zo’n doek kunt u ook eventueel kleine beschadigingen weg werken.
Haarlak, parfum, lotion, deodorant, wasmiddelen enzovoorts,  kunnen uw sieraden ook aantasten! Dit geldt voor elk sieraad en dus niet enkel voor magneetsieraden .

 

Hoe lang behouden de magneten in mijn Energetix magneetsieraad hun werking?
Antwoord:
Alle gebruikte magneten in onze Energetix magneetsieraden zijn neodymium magneten. Neodymium magneten verliezen 1 % van hun kracht  per 100 jaar.

 

Moet ik mijn Energetix magneetsieraad altijd dragen?
Antwoord:
Het is niet altijd nodig de magneetsieraden dag en nacht te dragen. Het is voldoende om ze overdag of  gedurende de nacht te dragen. Indien u wenst kunnen ze wel 24 uur per dag gedragen worden zonder problemen. U voelt zelf wat prettig is.

 

Moet mijn Energetix armband de huid raken?
Antwoord:
U mag het magneetsieraad dragen zoals u het prettig vindt, dat kan dus ook losjes rond uw pols zijn. De werking van de magneet gaat ongeveer 8 cm diep het lichaam in, ook wanneer het sieraad niet strak op de huid gedragen wordt. Wij raden het af om de armband te strak te dragen, omdat dan de schakels open kunnen gaan staan.

 

Mag ik magneetsieraden dragen als ik een pacemaker heb?

Antwoord:
Indien u een pacemaker heeft, raden wij u aan om even te overleggen  met uw cardioloog.  Hij of zij kent uw situatie het beste. en hij is namelijk ook de specialist die u mag adviseren. Er zijn mensen met een pacemaker die gewoon magneet sieraden dragen.

 

Mag ik tijdens mijn zwangerschap Energetix magneetsieraden dragen?
Antwoord:
Als u al een magneetsieraad draagt en zwanger raakt, dan kunt u de magneet gewoon blijven dragen. Als u net zwanger bent raden wij het af om in de eerste 13 weken te starten met het dragen van een magneetsieraad. Vanaf de vierde maand kunt u beginnen met dragen.

 

Moet ik op een speciale manier omgaan met Energetix magneetsieraden?
Antwoord:
Magneetsieraden kunnen credit cards en andere passen met magneet strips soms ontregelen.  In nederland maken wij inmiddels geen gebruik meer van de magneetstrip op de bankpas, maar men werkt nu met een chip.
Leg uw magneetsieraad nooit op de computer, laptop! Daar zijn ze niet voor bedoeld!

 

Kan mijn koperen armband groene vlekken op mijn huid maken?
Antwoord:
Wij horen vaak dat een koperen armband groen afgeeft. Dit is het resultaat van de natuurlijk reactie tussen de zuurtegraad van de huid en het koper. Deze zogenaamde oxidatie kunt u eenvoudig verwijderen met zeep en water of met citroensap. De oxidatie van het koper is echter een signaal dat er een ontsteking of kopertekort in uw lichaam aanwezig is. Het kopersulfaat zal via de huid in uw bloedbaan opgenomen worden en bijdragen aan het bestrijden van de ontsteking.

Veel Energetix producten zijn niet van koper gemaakt omdat niet iedereen dit nodig heeft. In sommige gevallen ligt er ook een technische reden aan ten grondslag dat een bepaald sieraad niet van koper gemaakt is. Indien u wil voorkomen dat het koper oxideert, kunt u een laagje transparante nagellak aan de binnenkant over het koper aanbrengen.

 

Wat voor soort magneten worden er in de sieraden gebruikt?
Antwoord:
In onze  Energetix magneetsieraden zitten 1 of meer neodymium magneten. Deze zijn ontwikkeld in de ruimtevaart en hebben de unieke eigenschap slechts 1 % van hun werking te verliezen per 100 jaar. De kracht van een magneet wordt uitgedrukt in Tesla of Gauss. Alle Energetix magneetsieraden zijn uitgerust met magneten met een sterkte tussen 0,12 Tesla ofwel 1200 Gauss en 0,22 Tesla ofwel 2200 Gauss.

 

Hoe weet ik welke maat ik moet bestellen?
Antwoord :
Armbanden:
XS = 15cm, S = 16 cm, M = 17,3 cm, L = 18,5 cm, XL = 20 cm, XXL = 22,5 cm
S-XL = 16,5 – 20 cm, L-XXL = 19,5 – 23 cm, M-L = 17,3 – 18,8 cm, XL-XXL = 20 – 21,5

Kinder armbanden:
lengte ongeveer 15,5 cm

Halskettingen:
S = 38 cm, M = 42 cm, XL = 50 cm, XXL = 60 cm, XXXL = 70 cm
Om welke pols moet ik mijn ENERGETIX armband dragen?
Antwoord :
Er zal weinig verschil zijn bij het dragen van uw armband om de linker of om de rechter pols, omdat de bloedstroom in beide polsen nagenoeg gelijk is. Echter ieder mens is anders en het beste is om zelf uit te proberen of u een verschil voelt.
Oosterse geneeswijzen zeggen dat het menselijk lichaam asymmetrisch is. Daardoor heeft elke pols bijvoorbeeld verschillende acupunctuur punten en meridianen.
Bij een te lage bloeddruk adviseren wij om een Energetix armband links te dragen en bij een te hoge bloeddruk juist rechts.

 

Uit welke material en zijn de Energetix magneetsieraden vervaardigd ?
Antwoord :
Alle sieraden zijn gemaakt van edelstaal, dat ook wel chirurgisch staal genoemd wordt. De belangrijkste eigenschap hiervan is dat het een nikkel allergievrij materiaal is. De nikkel die aanwezig is in het staal, is geneutraliseerd zodat er geen allergische reactie plaats vindt. De afwerking van de sieraden bestaat uit een hoge kwaliteit goud of rhodium.
 
Kan het gebeuren dat een Energetix  armband de pijn in mijn knie verlicht?
Antwoord :
Door de werking van de magneten verbetert de capaciteit van zuurstof opname en afvalstoffen verwijdering in het bloed, door de rode bloedlichaampjes te ontclusteren. Afvalstoffen verlaten via de ontlasting en urine het lichaam. Het is mogelijk dat u tijdelijk vaker naar het toilet wilt. Wij adviseren voor een optimale werking om voldoende water te drinken, namelijk anderhalf tot twee liter per dag.
Door de verbeterde  doorbloeding kan het lichaam nu effectiever zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen in het lichaam transporteren. Dit komt terecht in alle lichaamsdelen en dus ook onder andere de knie. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en het lichaam komt weer in balans.